Surfana is al een tijd gelinkt aan Flowfysio. Ze staan al jaren op Surfana Festival waar ze de surffit testen doen en menig Surfani is klant bij Flowfysio. Daarbij traint Flowfysio het Nederlands Surfteam en leek het ons een mooi idee om samen te gaan werken. Daarom zal er dit jaar in Spanje een Surf & Flowfit week georganiseerd worden.

 

Wat houdt de Surf & Flowfit week in?

Wij geven je training zoals de Nederlandse top die krijgt. Wij begeleiden, trainen en behandelen topsporters in de surf (zoals het Nederlandse surf team) & snow sports. Wil je jouw surfskills naar een hoger level brengen? Wil je diepe bottumturns & powerfull turns neerzetten? Wij kijken waar jouw lichaam aandacht nodig heeft om dit te bereiken. Dit is voor iedereen uniek en bepalen wij aan de hand van een Surf Fit Test. Je gaat onder begeleiding aan de slag met je eigen optimalisatie training & krijgt elke dag feedback en aanpassingen om het maximale rendement te behalen. Zo 11407226_10153390567924414_5957832155565972946_nkrijg je een super effectieve en efficiënte training. Bij structurele lichamelijke issues kunnen we je eventueel met fysiotherapie, dry needling of massage verder helpen. (Toeslag met mogelijk restitutie door zorgverzekering)

Als je wilt surfen met flow moet je trainen met flow. Een vrij lichaam en flexibele geest kunnen zich vloeiend aanpassen aan de continue verandering van de elementen.

 

Wat gaan we doen? 

Testen van flexibiliteit, coördinatie & stabiliteit en kracht in een Functional Performance Test. Dagelijks training om jouw lichaam in balans te krijgen.
Beperkingen uit levensstijl van oude blessures opsporen & aanpakken.

 

Inhoud
FMS test
Core training
Yoga
Body weight training
Primal movements
Breathing techniques

 

Hoe ziet de week eruit? 

Dag 1
8:-30 -10:30
Yoga & Breathing warm up
Functional Movement Screen

Vanaf 12:00 – Surfen

 

Dag 2
8:30 -10:00
Yoga start up
Basis training met specifieke aandacht om jou beter te laten bewegen
Dit bestaat uit ademhaling, core coordinatie en basis bewegingen

Vanaf 12:00 – Surfen

 

Dag 3
8:30 -10:00
Yoga start up
Core conditioning
Bodyweight training

Vanaf 12:00 – Surfen

 

Dag 4
8:30-10:00
Yoga start up
Animal flow/ Primal movements concept

Vanaf 12:00 – Surfen

flowfysio2

Elke dag:

Van 17:00- 18:00  en van 20:00- 21:00 eventueel behandeling voor specifieke klachten (30 minuten €45) (kan eventueel worden vergoed door zorg verzekeraar)

En voor de dagen daarna is het een mix van wat het individu of de groep nodig heeft!

Dit is een voorbeeld programma en kan worden aangepast aan de surf- en weersomstandigheden.

 

Wanneer is de Surf & Flowfit week?

Zondag 1 t/m zondag 8 oktober

 

Over

de fysio

Tim Binkhorst

Fysiotherapeut, Orthopedisch Manueel Therapeut, Dry Needling Therapeut 

Tim heeft al meer dan 15 jaar ervaring met sport revalidatie, behandeling en training. Hij is de oprichter van Flow Fysio en het F.I.T-concept, en gedreven om de mens in balans te brengen. Altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en innovaties om gezondheid en beweging te optimaliseren. Door vele sport blessures ervaringsdeskundige geworden.

Sport: Surfen, mountainbiken, klimmen, hardlopen, yoga