De ultieme surftrip naar de Azoren

Dit is inclusief:

 •  Ophalen/wegbrengen van/naar het vliegveld in Ponta Delgada (kijk onder het kopje ‘Locatie’ voor de ophaal en wegbreng tijden van en naar het vliegveld)
 •  Overnachting in een prachtige villa (max. 8 personen)
 •  Heerlijk gezond (hoofdzakelijk vegetarisch) eten en drinken bereidt door onze eigen kok
 •  5 dagen 2 uur surfles/coaching met persoonlijke aandacht (beginners & (semi-) gevorderden + daarnaast nog zoveel mogelijk surfen
 • Foto- en videoanalyse
 •  Gebruik van surfboards en wetsuits
 •  Transfer op locatie
 •  De omgeving verkennen
 •  USB-stick met foto’s en video’s van de hele week
 •  Onbeperkt gezelligheid en relaxte vibes!

En exclusief:

 •  Vliegticket
 •  Reis- en annuleringsverzekering
 • Avondje uit eten

De kosten voor een surfweek op de Azoren zijn €900,-

2018

De te boeken weken zijn

8 juli – 15 juli          (VOL)

 

15 juli – 22 juli        (nog 1 plek vrij!)

 

22 juli – 29 juli     (VOL)

Sao Miguel, Azoren

De Azoren bevinden zich op een afgelegen positie zo’n 1400 km van het Portugese vaste land, ver op de Atlantische Oceaan. Er heerst een subtropische klimaat en het wordt omschreven als het Hawaii van Europa. We zijn benieuwd en daarom zijn we afgelopen zomer het eiland São Miguel gaan ontdekken.

We zijn het hele eiland rond gegaan: zwemmen in watervallen, slapen waar we onze tent neer wilden zetten en ons laten leiden door al het moois wat het eiland te bieden heeft. Dit eiland voelt goed!

 

Onze eerste dag besloten we richting het vulkaanmeer te rijden dat in het midden van het eiland ligt: Lagoa do Fogo. De wolken hangen laag, maar als we bij een uitzichtpunt aankomen breekt het wolkendek af en toe open. Die dag gaan we hiken en ‘s avonds slapen op het strand van het kratermeer. De Azoren zijn niet voor niets zo groen, het regent hier regelmatig. Dit is ook een van de redenen waarom het er zo rustig is. De massatoerist wil gegarandeerde zonneschijn en die krijg je hier niet. Wij treffen het echter en hebben maar weinig last van regen. Ook kan het aan de noordkant van het eiland bewolkt zijn terwijl het aan de andere kant regent of andersom. Soms is het even zoeken en je schema aanpassen dus.

 

Tijd om op zoek te gaan naar golven. Populos aan de zuidkust schijnt een goeie spot te zijn. Bij aankomst zien de golven er inderdaad mooi uit. De wind is aflandig en er liggen ongeveer dertig man in het water. We gaan er rustig tussen liggen en pakken allebei wat leuke golfjes. Het water is helder en heeft een aangename temperatuur.

We bekijken die middag een rustiek oud pand in de buurt. Het lijkt ons een geschikte locatie voor een klein gezelschap en dus is ook die missie geslaagd. We rijden door naar het westen, naar de plaats Mosteiros waar we onze tent opzetten op een lava strandje. Het blijkt vol de zitten met natuurlijke zwembaden. Er zijn laddertjes in aangebracht zodat je er gemakkelijk in en uit kunt. We vervolgen onze weg naar het kratermeer aan de westkant van het eiland: Lagoa Azul. Op Google Maps droppen we een pin op een plek die ons mooi lijkt, aan de oostkant op de kraterrand. Het uitzicht is wederom fenomenaal.

 

Het eiland geeft rust. Tijdens een wandeling door maisvelden zijn de enige geluiden die we horen van vogels en de wuivende gewassen. En ohja, hier en daar een loeiende koe. Daar zijn er overigens veel van op het eiland, bijna voor elke inwoner één. Kaas en andere zuivel producten kom je veel tegen op de eilanden en zo’n 30% van alle Portugese kaas komt hier vandaan.

De rest van de tijd dat we er waren hebben we nog enkele malen gesurft, telkens met maar weinig mensen in het water. Elke avond op een andere plek geslapen met mooie uitzichten en een hele hoop waanzinnige wandelingen gemaakt.

 

Het is ons wel duidelijk: hier willen we terugkomen en deze plek aan meerdere mensen laten zien. Deze surftrip naar de Azoren wordt een week waarin we op mooie stranden zullen surfen in super helder water. En waar we daarnaast ook op avontuur over het eiland zullen gaan. Het is te mooi om de omgeving niet te verkennen dus we zullen ons lekker laten verrassen door de schoonheid van het eiland.

Ga je mee?

Jaaaa

Ik wil heel graag mee naar de Azoren!

Boek hier de trip van je leven!

 

Locatie

Locatie

Waar is het en hoe kom ik er?

Meer info

Meer info

Over de surf, het weer, de villa en de sfeer